Hardlopen langs de zeilen

Skûtsjerun – ook zonder zeebenen

Een reactie plaatsen

Op onze infopagina vanaf vandaag: de routes van de Skûtsjerun 2018. Dit jubileumjaar lopen we zeemijlen in Langweer. In plaats van de gebruikelijke 5 en 10 kilometer rennen we dit jaar de Zeven Zeemijl, of de helft daarvan, 3,5 Zeemijl. Want we zijn tenslotte de Skûtsjerun, waar je hardloopt tussen de zeilen!

Zonder zeebenen

Maar ook voor lopers zonder zeebenen is de Skûtsjerun te rennen, want die zeemijlen kun je prima in kilometers omzetten. De Zeven Zeemijlroute is 12,45 kilometer lang, de 3,5 Zeemijl route is 6,78 kilometer lang. Hoe de routes lopen zie je op de kaartjes hieronder.

Landrotten

Op die Zeemijlkaartjes hebben we dus ook maar kilometers vermeldt, voor de landrotten onder ons. Want we zijn dan wel het meest nautische loopje van Fryslân, maar alles wat rennend, rollend, hinkend of kruipend de finish haalt krijgt een warme ontvangst op de Buorren in Langweer!

kaartje 3,5 zeemijl

3,5 Zeemijl van Langweer

 

kaartje Zeven Zeemijl

Zeven Zeemijl van Langweer

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s